The flag of Portugal

The flag of Portugal

Tuesday 12 April 2016

12/04: Ipswich - Porto

http://2wip.blogspot.pt/ - 2 Weeks in Portugal, go!

Stansted London Airport. Kell on 7.30 AM. Lennukini on aega täpselt 1 tund ja 55 minutit. 


Nii palju kui ma mäletan, siis pole mul kunagi mingeid probleeme lennugraafikuga esinenud. Kuid seekord läks teistmoodi. Värav avatakse 30 minutit enne lennu algust, seega läbisin turvakontrolli mõistlikult varakult ning jäin lennujaamas värava numbrit ootama. 5 minutit enne värava avamist jooksis tablool kiri, et lend hilineb ning värav avatakse 10 AM. Lootuses et tegu on mingisuguse eksitusega, liikusin õigeaegselt värava juurde. Värav number 43.


Stanstedi lennujaamas on sul võimalus värava juurde sõita spetsiaalse lennujaama rongiga. Tegemist siis automatiseeritud elektrilise rongiga, mis teeb väravate juures peatuse. Järgmisel pildil siis näha seda rongi.


Kohale jõudes polnud tegu loomulikult eksitusega ning lennuk jäigi hiljaks. Põhjuseks siis halvad ilmastikuolud Porto lennujaamas. See ei tähendanud reisile head algust, kuid jäin siiski positiivseks.

Tegemist oli siiani kõige suurema lennukiga, millega ma lennanud olen. Õnneks oli mul aknaga koht, seega sai aknast ka paar pilti teha. Lennuilm oli suurepärane. Maandumine oli üpriski karm - turbulents oli suur ning maandumine mitte eriti pehme.






Portosse jõudes ootas ees meeldiv üllatus - lennujaamas jagati kätte kohe Porto kaart, seega väga mugav ja turistisõbralik, et ei pidanud kaarti eraldi turistiinfopunkti otsima minemagi.

Porto lennujaama esine

Edasi ostsin metroopileti, et sõita kohtuma oma eestlasest sõbraga, kes õpib Portugalis. Metroo sõit kestis 40 minutit ning esmased vaated olid väga põnevad - sain näha esimest korda elus looduslikult kasvavaid apelsini- ja mandariinipuid. Loodus oli igatahes väga teistsugune nii UK-st kui ka Eestist.

Surnuaed Portos:





Tegemist on väga uskliku maaga ning matmiskultuur kui ka üleüldine surnute austamise kultuur on vägagi erinev. Portugalil puudub ametlik riigiusund, kuid 81 % elanikkonnast on katoliku usku.

Vaade hotelliaknast mandariinipuule.

Turistiküsimus nr 1: Milleks kasutatakse vasakpoolset WC-potti?

 Vaated Portos:





Vanaaegne tramm Portos.

Eesti aukonsul Portos.


Kohtumine kohalike lindudega.



Populaarsed seina(plaatide) maalingud. Porto rongijaam.

Veinihinnad Portugalis.

No comments:

Post a Comment