The flag of Portugal

The flag of Portugal

Friday 15 April 2016

15/04: Coimbra - Day 2

Coimbra on ajalooline tudengilinn. Tegemist on suuruselt neljanda linnakeskusega Portugalis (Eelnevad Lissabon, Porto ja Braga). Ajaloolised hooned ajast, mil Coimbra oli Portugali pealinn (1131 - 1255 a.), on siiani säilinud.

"Coimbra offers an outstanding example of an integrated university city with a specific urban typology as well as its own ceremonial and cultural traditions that have been kept alive through the ages."

Turisti jaoks on tegemist siiski küllaltki väikese linnaga. Oma ~150 000 elanikkonnaga linnaga tutvumiseks ei ole vaja rohkem aega, kui maksimaalselt paar päeva. Kes on huvitatud ajaloolistest kirikutest, siis siin leidub neid ohtralt. Võiks lausa öelda, et kirik kiriku otsas. Kuid vaatamist ja tegevust jagub siin tõepoolest mitmeks päevaks. Kellel rohkem huvi ning plaanis Coimbrat külastada, siis tasub kindlasti lähemalt vaadata TripAdvisorist.

Järgmistel piltidel on vaated ajaloolise Coimbra ülikooli sisehoovist (Tegemist on Euroopa ühe vanima ülikooliga, asutatud aastal 1290):


Järgnevad pildid tehtud ülikooli siseõues ja ajaloolises auditooriumis:


Coimbra ülikooli ajalooliste raamatute väljapanek:

Järgmisena vaated kahele kirikule (kuna kirikuid on tõepoolest väga palju, siis kahjuks ei ole enam meeles, milliste kirikutega esimesel pildil tegu on):


Põhimõtteliselt on Coimbra vanalinn sarnane Eesti vanalinnale - munakivisillutisega teed, kitsad tänavad, tänavate ääres pubid, baarid, turistipoed. Erinevus on selles, et kõik räägivad portugali keelt ning väikeseid ja väga kitsaid kõrvaltänavaid leidub väga palju.

No comments:

Post a Comment