Thursday 14 April 2016

14/04: Porto - Coimbra

2 ööd Porto keskklassi hotellis (***) maksis kahele inimesele 60 € (2 voodit, TV, WiFi, dušš, vann, söögitegemise võimalused). Hotellid asuvad Portos põhiliselt ühel tänaval. Kui kohalikelt teed küsida, et kus see või teine hotell asub, siis oskavad nad sind sinna tänavale suunata.

Porto nähtud, hakkasime liikuma Coimbra suunas. Coimbra on ülikoolilinn, kus mu sõber Erasmuse programmi raames hetkel õpib.

Tund aega rongisõitu, 13 € pileti eest ja 120 km eemal, olimegi saabunud Coimbrasse.

Siin siis esimesed vaated Coimbras. Loodus on siin ikka võimas ja väga teistsugune! Ja muidugi need kirikud. Kirikuid leidub tõepoolest iga nurga peal...




Coimbras ööbin Erasmuse üliõpilasmajas. Siin elab peale mu sõbra veel 7 inimest, kellest 4 tükki on portugallased, 1 on brasiillane ja 1 on hispaanlane. Väga sõbralik rahvas. Väga külalislahked inimesed, kes tahavad sinu eest kohe kõik eest taha ära teha, kuna sina oled ju nende külaline. Sellega ei osanud kohe arvestadagi, kuid läksin vooluga kaasa. Siinsed üliõpilased saavad igal õhtul köögis kokku ning valmistavad koos õhtusööki. Juba olen saanud maitsta ka traditsioonilisi brasiilia ning portugali roogasid. Imehead, viivad keele alla!
Järgmised pildid siis Erasmuse üliõpilasmaja söögiruumist:


Poodi minnes tahtsin teha pilti kalast. Hulgi müüakse siin soolatud kala. Kuid mitte tavalist soolatud kala...Nimelt on siinsed soolatud kalad kaetud paksu soolakihiga ning enne peab seda vees 2-3 päeva leotama. Alles pärast seda on võimalik sellest mingit rooga valmistada. Üritades pilti teha sain poetöötajate poolt suure kisa osaliseks. Arusaadav oli see, et poes on pildistamine rangelt keelatud. Mingi pildi ma ikkagi sain ning ka kõnealune kala on veidi näha:


No comments:

Post a Comment